auto-vozac-telefon

5 korisnih saveta za polaganje vozačkog ispita

Svakom kandidatu je važno da dobro pokaže šta je naučio na časovima vožnje i položi test bez poteškoća.

Da bi se tehnika savladala potrebno je proći časove i uvežbati se, slušati savete i uputstva instruktora i sve u svemu biti u potpunosti pripremljen.

Polaganje za vozačku dozvolu ne treba da bude stres, već iskustvo koje će Vas uvesti u sigurno kretanje kroz saobraćaj na četiri točka.

Čitavu proceduru možete sebi značajno olakšati i evo kako to da učinite…

#1 ISKORISTITE ČASOVE DA SE ŠTO VIŠE UVEŽBATE

Praktične časove vožnje je potrebno maksimalno iskoristiti. Pažljivo pratite svog instruktora i pitajte sve što Vam nije jasno.

Ako nešto niste savladali, a ostalo je praznog prostora za vežbe iskoristite priliku da se usavršite i uklonite sve nedostatke i nejasnoće. Po potrebi možete zakazati i dodatne časove.

Vreme provedeno u saobraćaju i na poligonu sa nekim ko je stručan vrlo je korisno za svakog ko želi da postane vešt vozač i stekne znanje koje će biti korisno do kraja života.

#2 KORIGUJTE LOŠE NAVIKE U VOŽNJI

Vozite pažljivo, onako kako Vas instruktor uči. Ako naglo i jako pritisnete papučicu za kočenje ili držite volan konstantno samo jednom rukom do će dovesti do sakupljanja gomile negativnih bodova i naravno neuspeha na vozačkom ispitu.

Takvi detalji mogu skupo da Vas koštaju i u saobraćaju kada sa vozačkom dozvolom krenete sami na put.

#3 PREGLEDNOST JE NA PRVOM MESTU

Instruktori često govore svojim učenicima: Lako ćeš naučiti da voziš, a još važnije je da naučiš da gledaš. Tokom kretanja na putu bacite pogled na situaciju koja je pred Vama, sa strane i iza Vas.

  • Da li treba nekog da preteknete?
  • Postoji li prepreka koju treba obići?
  • Šta govore znaci pored puta?
  • Kako se drugi vozači ponašaju?
  • Da li se neko nalazi na pešačkom prelazu?

Ako nešto ne vidite na vreme, to može dovesti do fatalnog ishoda, a ne samo do padanja na ispitu vožnje. Fokusirajte se na okolinu i vozićete bezbedno i uspešno.

#4 BUDITE SMIRENI I ODMORNI PRE IZLASKA NA POLAGANJE

Ako na ispit izađete nervozni, napeti i umorni, padanje je zagarantovano. Zbog anksioznosti dolazi do blokade, rasejanosti pa čak i saobraćajne nezgode.

Dakle, potrebno je da se smirite, opustite i dovoljno naspavate dan pre ispita i to će omogućiti da se bolje koncentrišete na kretanje po putu, upravljanje vozilom i situaciju u saobraćaju.

Isto je važno da ne razmišljate previše o mogućem ishodu ispita već pogledajte neki lep film, slušajte opuštajuću muziku, posvetite se fizičkim aktivnostima, izađite na kafu sa prijateljima…

#5 DEFENSIVNA VOŽNJA

Defenzivna vožnja ne predstavlja samo nešto što će pomoći da prođete vozački test, već i nešto što će sačuvati Vaš i tuđi život u saobraćaju.

Naime, dok vozite treba da pazite na sebe, ali i na druge vozače. Nikada ne možete da predvidite njihov sledeći potez.

Npr. u slučaju da se krećete putem sa pravom prvenstva, da bi se vozač priključio sa sporednog puta mora da Vas propusti.

Uvek postoji verovatnoća da se to pravilo neće ispoštovati zbog manjka koncentracije, glasne muzike, kucanja poruka na mobilnom telefonu ili ishitrenosti.

Iz tog razloga uvek budite spremni da reagujete i zakočite ukoliko se iznenada desi opasna situacija koja je protivzakonita i može da ugrozi i Vas i druge učesnike u saobraćaju.

SA AUTO ŠKOLOM STOP LINE POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA NIJE BAUK

Veština upravljanja automobilom ili drugim motornim vozilom je nešto dragoceno. Činjenica je da auto predstavlja u današnje vreme potrebu, a ne luksuz i sve više ljudi se upisuje u auto škole bez obzira na pol i godine.

Auto škola Stop Line postoji već dve i po decenije i svo to vreme usmerena je ka glavnom cilju – da što lakše i brže pripremi svoje kandidate za kretanje kroz saobraćaj stvarajući od njih oprezne i iskusne vozače.

Ponosni smo na visoku stopu prolaznosti na vozačkim ispitima jer dajemo sve od sebe da naši polaznici bez muke i poteškoća nauče pravila o saobraćaju, uvežbaju vožnju i paze na sigurnost sebe i drugih.

Naš uspeh nam je najveća motivacija da svoj rad sve više usavršavamo, idemo u korak sa vremenom i ispratimo i neke nove generacije.

Obezbedili smo odlične uslove za rad sa kandidatima i tokom teorijskih i praktičnih časova.

Čekaju Vas strpljivi i iskusni instruktori koji će Vam se posvetiti maksimalno da bi postigli željeni cilj, a to je uspešno polaganje vozačkog ispita.

Nudimo i kondicionu vožnju za vozače koji su skoro ili davno položili ispit i žele da se usavrše.

Izlazimo u susret i njihovim potrebama i radimo na tome da u kratkom roku dođu do željenih rezultata.