zena-na-laptopu

Pripremili smo Vam 5 kratkih i prkatičnih saveta kako da naučite i iz prve položite vozački ispit – teoretski deo.

#1 Ne čekajte inspiraciju da bi učili

Da li ćete položiti vozački ispit ili ne zavisi samo da li ste naučili. Pripremite se za učenje, psihički. Odredite deo dana kada učite i držite se tog rasporeda.

#2 Ugasite mobilni telefon i računar

Ukoliko Vas tokom učenja bude ometao zvuk notifikacija, poruka na viberu i poziva, od učenja nema ništa. Morate biti skoncetrisani na gradivo koje obrađujete da bi ga lako savladali.

#3 Uspeh je odlična motivacija

Podelite učenje na manje celine i gradiva. Pre nego što pređete na sledeće gradivo preslišajte svoje znanje. Osetićete zadovoljstvo napredkom i imati odličnu motivaciju da nastavite dalje.

#4 Ne gledajte negativno na greške

Greške se sastavni proces svakog učenja. Ne gledajte negativno na njih već budite produktivni. Zapišite pitanja koja su kritična i razgovarajte sa instruktorom i kolegama o njima. Lakše ćete ih savladati ako shvatite suštinu pitanja i odogovor nego ako se trudite da naučite napamet.

#5 Auto škola kao odlična podrška

Auto škola služi da Vam olakša ceo proces polaganja vozačkog ispita. Izgradite odnos sa instruktorm i pitajte sve što Vam nije jasno. Bitno je da zaista naučite saobraćajne propise jer ćete tako imati više samopouzdanja u sebe što će Vam biti od velike pomoći na dan polaganja.