ruke-volan-automobil

Da li je bitna blizina auto škole?

Auto škola koja je najbolja za učenje vožnje se ne traži preko noći.

Postoje brojni kriterijumi koje je potrebno da se ispune kako biste bili sigurni u svoj izbor – jer izgubljeno vreme nikome ne ide u prilog, a naročito ne vama kao budućim vozačima.

Bitno je da imate auto školu od poverenja kako biste stekli neophodne veštine za upravljanje automobilom, bili bezbedan vozač ali i uskladili svoje slobodno vreme na najbolji mogući način.

Blizina auto škole – bitna prilikom izbora

S obzirom na današnje vreme i način života kojim smo okruženi potrebno je da dobro organizujemo svoje slobodno vreme kako bismo i uskladili obaveze.

Upravo zbog toga je bitno da vodimo računa i na blizinu auto škole prilikom izbora, iako su neki drugi parametri kao što je iskustvo instruktora i dužina rada auto škole kao i broj zadovoljnih kandidata takođe veoma bitni.

Zbog toga je prilikom izbora prvo potrebno obratiti pažnju na auto školu u okolini, na primer ukoliko ste na Novom Beogradu ili ste u blizini logično je da ćete tražiti auto škole na Novom Beogradu.

Svakako je poželjno da je auto škola na Novom Beogradu ukoliko živite u ovom delu grada, ali nije presudno ukoliko želite kvalitetnu obuku.

Birajte auto školu sa preporukom

Auto škola na Novom Beogradu ima dosta, ali prilikom odabira potrebno je da obratite na onu koja ima preporuke, koja ima komentare i o kojoj se pozitivno priča među novopečenim vozačima.

Ukoliko se ne družite toliko, proverite komentare koje auto škola ima na internetu, pročitajte komentare na društvenim mrežama, ocene na Google pretraživaču ili pronađite forume na kojima se diskutuje o kvalitetu obuke budućih vozača.

Treća varijanta kako biste se uverili u kvalitet auto škole jeste i da napravite spisak auto škola u određenom delu grada (koji vama odgovara) i onda izdvojite jedan dan kako biste sve njih i obišli i razgovarali sa zaposlenima.

Na taj način uvidećete koliko pažnje se obraća na buduće vozače odnosno kandidate za polaganje vozačkog ispita.

Na ovaj način ćete se iz prve informisati ali i raspitati o svim pojedinostima koje mogu da vas interesuju – počev od cene, preko termina časova pa i do opremljenosti same auto škole.

Stručan kadar auto škole je od presudne važnosti

Svakako ćete već na „prvu loptu“ prepoznati profesionalan i stručan kadar, možda već prilikom posete auto školi.

Ili ćete od svojih kolega, prijatelja i poznanika već u prvom razgovoru čuti kako određena auto škola ima instruktore i predavače koji ulažu svo svoje znanje i iskustvo u obuku vozača.

Profesionalan odnos auto škola – kandidat se prepoznaje prilikom spremnosti da vam na svako pitanje zaposleni daju odgovor, ali i prilikom njihove zainteresovanosti da čuju vaša očekivanja od same obuke i dobijanja vozačke dozvole.

Profesionalan kadar auto škole će vam dati precizne i konkretne odgovore na sva vaša pitanja, ali vas upoznati i sa instruktorima i predavačima.

Instruktor vožnje po svačijoj meri

S obzirom na to da je prilikom praktičnog dela obuke od 40 časova bitno da se vi pre svega opustite, ali i svo stečeno znanje na teorijskom delu primenite u praksi najznačajnije, logično je da je i instruktor vožnje karika u lancu koja je bitna prilikom odabira auto škole.

Bitno je da birate auto školu koja ima instruktore sa višegodišnjim iskustvom, ali i one koji su strpljivi, pouzdani, predani svom poslu i zainteresovani da vam pomognu u vašem prvom vozačkom iskustvo.

Sve ovo možete proveriti naravno putem svojih poznanika, kolega, prijatelja, ili na internetu na raznim forumima i komentarima na društvenim mrežama.

Blizina auto škole je bitna za vas, ali je instruktor najvažnija karika prilikom ispravnog obučavanja te se pre svega dobro raspitajte i (ukoliko je to moguće) upoznajte se lično sa njima.

Birajte auto školu sa dobrim voznim parkom

Na kvalitet same obuke utiče i to na kojim vozilima se vi kao kandidat obučavate.

Moguće je da će vam blizina auto škole odgovarati (kako ne biste gubili mnogo vremena tokom trajanja obuke na prevoz i sl.) ali je potrebno obratiti pažnju i na vozila auto škole.

Dobro opremljen vozni park nešto što je potrebno da poseduje svaka auto škola, ali uvek postoji izuzetak te otvorite sve četvore oči kada birate auto školu.

Najbolje ćete se uveriti u vozni park ukoliko posetite auto školu, ali i ukoliko vam se pruža mogućnost razgovarajte sa zaposlenima kako biste izabrali vozilo koje će vam služiti za obuku.

Ova stavka prilikom izbora auto škole je svakako bitna jer ne postoji razlog da gubite vreme kasnije tokom praktične obuke i to usled kvara ili neispravnosti automobila.