momak-vozi-automobil

Kako da znate da ste spremni za polaganje vozačkog ispita?

Dakle, uspešno ste prošli teorijski ispit i test prve pomoći, a nakon toga odradili sve časove vožnje. Ono što Vas čeka jeste poslednja i najvažnija stavka, a to je polaganje praktičnog ispita gde ćete demonstrirati sve što ste do sada naučili.

Na tom polaganju će se videti koliko ste zapravo spremni za bezbedno kretanje u saobraćaju i samostalnu vožnju. Ukoliko uspešno položite, možete ući u proces dobijanja prve vozačke dozvole.

Nesumnjivo, veština upravljanja automobilom je dragocena i itekako neophodna u današnje vreme i za vozački ispit morate biti spremni, koncentrisani i snalažljivi. Kako ćete znati da ste dovoljno pripremljeni?

MAKSIMALNO STE ISKORISTILI ČASOVE

Tokom obuke vožnje potrebno je da prođete 40 časova tokom kojih Vas instruktor podučava sve ono što je najvažnije da znate o upravljanju automobilom i ponašanju u saobraćaju. Iskoristite ih pametno. Pažljivo slušajte šta Vam instruktor govori i u slučaju nejasnoća tražite pomoć, objašnjenje ili neki savet koji će olakšati sticanje potrebnih veština.

Ukoliko pređete kompletan program sa instruktorom, a ostane čas ili dva viška, koristite ih da dodatno uvežbate ono što Vam ne ide. Po potrebi zakažite dodatne, kondicione časove. Koristite priliku da uz osobu koja je stručna potpuno savladate sve što se od Vas zahteva jer ne učite samo za ispit, već za čitav život.

BUDITE PRIPREMLJENI ZA NEOČEKIVANE SITUACIJE

Kada sednete u vozilo i krenete na put nikada ne znate kakva je situacija u saobraćaju. Ne možete predvideti ponašanje drugih učesnika i uvek morate biti na oprezu u slučaju da dođe do potencijalne opasnosti.

Jedno je znati voziti, a gledati i biti obazriv je nešto sasvim drugo i upravo u tome je smisao bezbedne vožnje. Morate se adaptirati u gužvi, u uslovima radova na putu, u gustoj magli, na pljusku ili na poledici.

Ukoliko se uspešno snalazite u promenljivim uslovima i donosite brze ispravne odluke kada je to neophodno, Vi ćete iz prvog puta položiti vozački ispit.

DA LI SE ZA VOLANOM OSEĆATE OPUŠTENO?

Ukoliko ste komforni na vozačkom sedištu, to je dobar znak koji ukazuje da posedujete potrebno znanje i veštine za uspešan prolaz na vozačkom ispitu i vožnju u budućnosti.

Na početku obuke se svaki kandidat oseća neprirodno i napeto za volanom i to treba da iščezne do polaganja. Ukoliko se i posle 40 časova vožnje osećate čudno i neugodno, sigurno nešto niste savladali kako treba.

DA LI STE DOVOLJNO SAMOUVERENI?

Da li ste sigurni u svoje veštine ili sumnjate u sebe? Na ovo pitanje morate znati odgovor pre polaganja. Ukoliko je odgovor potvrdan, to je sjajno. Ukoliko nije, definitivno treba još da radite na sebi, a tu se ne misli konkretno na veštinu vožnje, već na psihu.

Postoje brojni slučajevi gde su budući vozači u potpunosti savladali ono što se od njih traži, ali u glavi imaju neku vrstu ’’blokade’’ i ne smatraju da su dovoljno dobri da bi uspešno položili ispit. Upravo to odsustvo vere u sebe može ih skupo koštati na polaganju vozačkog ispita iako su do tog dana vozili bez greške.

Nađite načine da se rešite tenzije i negativnih misli. Budite odmorni, redovno jedite i pijte dovoljno tečnosti, nađite aktivnosti koje će Vas opustiti i na ispit dođite nešto ranije pre zakazanog termina, bez žurbe i kašnjenja.

A ŠTA MISLI VAŠ INSTRUKTOR VOŽNJE?

Kada je u pitanju procena Vaših vozačkih sposobnosti od strane trećeg lica, to niko drugi ne može bolje da odradi od instruktora vožnje koji Vas je pratio od početka do kraja obuke. Ta osoba Vas je podučavala, ali takođe i svo vreme pratila i znala šta Vam dobro ide i gde ste imali poteškoće.

Ukoliko smatra, reći će Vam šta treba da dodatno usavršite pre testa i preporučiti po potrebi dodatne časove. Svakako, i tokom redovnih časova u potpunosti će se posvetiti Vama i truditi se da ne dođete u situaciju da budete u konfuziji i pod stresom pred polaganje praktičnog ispita.

AUTO ŠKOLA STOP LINE ĆE VAM POMOĆI DA SE DOVOLJNO PRIPREMITE ZA VOZAČKI ISPIT

Instruktori auto škole Stop Line pažljivo prate svakog kandidata i aktivno rade na tome da ih sve pripreme za ono što sledi. U pitanju su stručna i iskusna lica koja temeljno pripremaju buduće vozače, savetuju ih, olakšavaju usvajanje novih veština i motivišu ih.

Iz tog razloga možemo da se pohvalimo visokom prolaznošću i na teorijskom i na praktičnom ispitu. Ponosni smo na rezultate našeg rada gde je pre svega fokus na zadovoljnim klijentima koji su danas vešti vozači i cenimo njihove preporuke.

Pored svega, konstantno se trudimo da se i sami usavršavamo i napredujemo i time budemo sve bolji i spremniji za rad sa svakim novim kandidatom.