online-upis

Online upis u auto školu

Danas je sve na internetu, plaćamo račune preko mobilne aplikacije, naručujemo robu iz supermarketa, koristimo usluge, upisujemo kurseve jezika ili nekog drugog dodatnog obrazovanja, pa zašto ne bismo mogli i da online upišemo auto školu?

Svesni smo činjenice da vreme u kojem živimo, često je ispunjeno brojnim svakodnevnim obavezama tako da je tradicionalan način upisa u auto školu jednostavno u pojedinim slučajevima opterećenje.

Online upis u auto školu u par koraka

Kako bi sam proces bio što jednostavniji za sve one koji se odluče da auto školu upišu preko interneta, odnosno online, neće biti potrebno duže od dva minuta dok popune potreban formular.

Bitno je da odete na stranicu naše auto škole, popunite formular sa osnovnim podacima: ime, prezime, mail, telefon kao i vreme koje vam odgovara za pohađanje teorijske nastave – i već možete očekivati termin za početak vaše grupe.

Da li se online upis u auto školu u nečemu razlikuje?

Ovaj vid upisa namenjen je pre svega svima onima koji nemaju dovoljno vremena da posete prostorine auto škole, a rešili su da se upišu na časove vožnje i uspešno savladaju kompletan postupak dobijanja vozačke dozvole.

Naravno, to ne znači da ćete časove i kompletnu obuku završavati online, već ćete jednostavno uštedeti svoje vreme koje vam je potrebno da odete možda i na drugi kraj grada kako biste izvršili upisu u auto školu.

Šta je potrebno da znate pre online upisa?

Sigurni smo da ste se dobro raspitali u vezi sa uslovima za dobijanje vozačke dozvole u Republici Srbiji, a ukoliko niste svakako vam predlažemo da pogledate naš blog “kako do vozačke dozvole“?.

Međutim, ono što je bitno da znate jeste da samu obuku shvatite ozbiljno, da ne mislite kako je lako doći do vozačke dozvole jer je ovo proces koji od vas zahteva maksimalnu koncetrnaciju, trud i zalaganje.

Dakle, nije bitno samo biti prisutan na celokupnoj obuci, već i aktivno da kao kandidat učestvujete, pitate svoje predavače i instruktore uvek ukoliko imate nekih nejasnoća, da redovno učite i obnavljate gradivo ali i da budete blago samouvereni kako biste sa uspehom položili iz prve i dobili svoju vozačku dozvolu za upravljanje vozilom B kategorije.

Online upis u auto školu jedan korak manje

S obzirom na to da je sama procedura dobijanja vozačke dozvole, novim zakonom o saobraćaju, u velikoj meri izmenjena u odnosu na ranije godine – ideja online upisa u auto školu jeste da pojednostavi ali i ubrza proces dobijanja vozačke dozvole.

Nakon popunjenog formulara (koji je jednostavan) dobićete poziv iz auto škole, a kasnije ste i spremni za početak obuke.

Obuka za polaganje vozačkog ispita se sastoji od teorijskog dela – 40 časova u učionici auto škole sa licenciranim predavačem, obuke iz prve pomoći – u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi kao i praktična obuka sa instruktorom na poligonu i gradskim ulicama takođe od 40 školskih časova.

Naravno, za svaki deo vozačkog ispita su predviđeni i testovi koji slede odmah nakon odslušanog predavanja iz teorijskog dela odnosno prve pomoći kao i nakon uspešne praktične obuke kada sledi i krajnje polaganje za vozačku dozvolu.

Na šta obratiti pažnju prilikom online upisa u auto školu?

Ono što je svakako bitno jeste da su vaši podaci ispravni i tačni kako bi administrativni tim auto škole mogao da vas kontaktira i obavesti o početku nastave.

Takođe, dobro se raspitajte pre nego što se odlučite za određenu auto školu.

Jasno nam je da zbog uštede vremena i nedostatka slobodnog vremena ste se odlučili za online upis u auto školu, ali odvojite bar jedno popodne za računarom ili nekim uređajem koji je povezan na internet kako biste proveili samu auto školu.

Dobro se raspitajte i kod polaznika i onih koji su već polagali, ali i pročitajte iskustva korisnika na internetu.

Bitno je i da istražite više o radu auto škole, proverite njihovu Facebook ili Instagram stranicu kao i komentare na raznim sajtovima koji to dozvoljavaju.

Ne dozvolite sebi da zarad jednostavnijeg upisa, kasnije zažalite na dobijeni proces obuke jer je vama najbitnije da dobijete ispravnu, tačnu i bezbednu obuku za buduće vozačke koji se mogu snaći u svakoj situaciji.

Da li je online upis u auto školu bezbedan?

S obzirom na to da na internetu konstantno ostavljamo svoje podatke, u pojedinim situacijama i više no što je potrebno, ukoliko želite da se upišete u auto školu online nije potrebno davati nepotrebne lične i suvišne podatke.

Sve što je potrebno administrativnom timu auto škole jesu vaši osnovni podaci: ime, prezime, mail adresa i kontakt telefon kako biste bili kontaktirani u najkraćem mogućem roku, a vi kao kandidat počeli na vreme sa pohađanjem nastave.

Na ovakav način bićete sigurni da se vaši podaci neće koristiti neosnovano, a ovo je svakako najbrži način upisa za dobijanje vozačke dozvole u Srbiji.

Uštedite svoje vreme – koristite pogodnosti online upisa u auto školu