vozac-maska-auto

Polaganje vožnje B kategorije u doba korone

Mnoge auto škole u Srbiji nisu uspele da se snađu u vezi sa novim epidemiološkim merama i organizuju obuku kao i polaganje vožnje u doba korone.

S obzirom na to da je obuka vozača jedna neisozstavna stavka prilikom sticanja znaja i neophodnih uslova za dobijanje vozačke dozvole bez obzira na godišnje doba, vremenske, ili bilo koje druge uslove, auto škola „Stop line“ je obezbedila sve neophodne bezbednosne uslove kako bi polaganje u doba korone bilo najbezbednije za kandidate.

Bezbednost kandidata u auto školi

Kao što i tokom same vožnje, obuke kao i polaganja dosta pažnje obraćamo na bezbednost naših kandidata, u ovo savremeno, doba korone, naš cilj je da pre svega kandidati budu sigurni prilikom polaganja.

Socijalna distanca termin je koji često čujete u našim medijama, a pandemija korona virusa ga je upravno iznedrila.

Teorijska nastava koja obuhvata održavanje realnih časova od 45 minuta za obuku budućih kandidata se sprovodi po svim zakonskim i bezbednosnim standardima.

U auto školi „Stop line“ kandidati poštuju socijalnu, odnosno fizičku distancu kao i korišćenje sredstava i zaštitnih maski.

Dezinfekcija automobila auto škole

Dezinfekcija automobila je svakako još jedan od prioriteta koji je auto škola „Stop line“ uvela te se održava redovna dezinfekcija.

Iako kandidati prilikom praktične obuke voze sa zaštitnom maskom, i poštovanje ostalih mera – nakon svakog časa praktične nastave na poligonu ili u gradu, zaposleni u auto školi dezinfikuju automobil sredstvima kao što su asepsol i alkohol.

Ovo smo svakako uveli jer upravo dodirivanjem različitih delova u automobilu može se preneti virus, a s obzirom na to da je dezinfekcija postala jedna neminovnost naše današnjice u svim prostorijama, tako je i sa automobilom koji služi za obuku budućih vozača.

Na ovaj način auto škola „Stop line“ smanjiće svaki mogući rizik za mnoge zarazne bolesti kao što je i kovid.

Uspešno realizovan čas biće završen bez bojazni da se virus preneo tokom obuke.

Ove godine u cilju sprečavanja pandemije uveden je i policijski čas te su mnoge auto škole pretrpele značajnija ograničenja prilikom izvođenja praktične nastave naročito kada govorimo o noćnoj vožnji.

Međutim, auto škola „Stop line“ sada u trenutnoj situaciji normalno sprovodi sve predviđene delove teorijske obuke na ulicama, a kontinuitet časova kao i same nastave je nastavljen uz poštovanje svih zdravstvenih i epidemioloških mera.

Tokom praktičnog dela trudimo se da svakom polazniku obezbedimo sve neophone bezbednosne mere kako bi nastavu pratio bez bojazni o mogućeg inficiranja virusom Kovid – 19.

Dezinfekcija učionica auto škole

Učionice se redovno dezinfikuju, polaznici su u obavezi da koriste zaštitnu masku dok je za svakog kandidata obezbeđeno i dezinfekciono sredstvo.

Zaposleni će nakon svakog održavavanja nastave grupe koja tog dana sluša predavanja, temeljno dezifikovati učionicu i pripremiti je za narednu – kako bi sigurnost i bezbednost po zdravlje učenika bila zagarantovana.

Stručnjaci kažu da je potrebno voditi naročito računa o higijeni unutar automobila, dok je još bitnije kod automobila auto škola.

Ono što praktikujemo jeste da hiruškim alkoholom prebrišemo svaki deo automobila počev od menjača, volana, kvake kao i sedišta.

Bitna je dezinfekcija i automobila spolja, odnosno svih onih delova koji mogu da prenesu virus iz jednog u drugi deo grada.

Dakle temeljna dezinfekcija naših vozila obuhvata i kvake, vrata kao i sve ono što može doći u kontakt sa polaznicima.

S obzirom na to da je higijena automobila, naročito njegove unutrašnjosti, najbolja alkoholom ono što je obaveza naših instruktora jeste da nakon svakog časa dezinfikuju vozilo kao i njegovu unutrašnjost.

Naš stručni tim redovono prati sve bezbednosne mere kao i preporuke, a sve povodom aktuelne zdravstvene situacije našeg stanovništva izazvane pandemijom virusa korona.

Zdravlje kandidata i instruktora vožnje na prvom mestu

Kako bismo zaštili zdravlje kandidata kao i zadravlja zaposlenih u auto školi „Stop line“ preduzete su sve neophodne mere i prevencije u cilju širenja ovog virusa.

Kandidatima koji su se odlučili za dobijanje vozačke dozvole omogući smo rad, odnosno teorijsku nastavu u manjim grupama, a redovna dezinfekcija je obavezna ne samo prostorije već i računara u učionici nakon teorijskog dela nastave.

Upotreba zaštitne opreme u vidu maske i rukavica je obavezna kako za kandidate tako i za instruktore odnosno predavače, a svi oni koji nisu u prilici ili mogućnosti da sami obezbede navedene zaštitne stvari mogu se obratiti našim zaposlenima.

Masku je moguće skinuti – odnosno vi kao kandidat ste u obavezi da je skinete, jedino prilikom identifikacije od strane nadležnog ispitivača iz MUP-a a prilikom polaganja praktičnog dela ispita.

Iako je dosta auto škola u Srbiji odlučilo da privremeno obustavi obuk ukandidata zbog svih mera koje moraju biti preduzete tokom održavanja nastave, auto škola „Stop line“ je odlučila da svim svojim kandidatima omogući kontinuiranu nastavu.

Pre svega ulažući dosta u zdravstvenu bezbednost svakog kandidata i zaposlenog, odlučili smo da i ove godine postignemo dobre rezultate prilikom školovanja dobrih budućih vozača.