vozac-suvozac-u-automobilu

Polaganje vožnje: Saveti i pravila koja će vam pomoći da lakše položite vozački ispit

Za svakog novog kandidata, tok obuke i samo polaganje vozačkog ispita predstavlja velik izazov, a neretko i stres. Put do vozačke dozvole izgleda dug i naporan, ali uopšte nije sve kao što izgleda.

Da bi se saladale potrebne veštine i usvojile neophodne informacije, vozač može iskoristiti brojne trikove koji će ce proces u velikoj meri olakšati. T

akođe, on mora da poštuje i pravila koja su određena zakonom. Svaki savet, pružena pomoć i reč ohrabrenja ubrzaće učenje i usvajanje potrebnog znanja.

Stručni tim auto škole Stop Line je u svakom trenutku na raspolaganju svojim učenicima i cilj nam je da svaka obuka prođe uspešno, a da kandidati budu zadovoljni svojim napretkom.

Dajemo sve od sebe i ulažemo mnogo truda da bi se novi vozači uspešno snalazili u saobraćaju i brzo položili vozački test.

SVAKI POČETAK JE TEŽAK

Kada prvi put sednete za volan, doživećete iskustvo koje je podjednako i uzbudljivo i zastrašujuće. Međutim, kako časovi prolaze, strah će lagano iščeznuti, a kretanje putevima na četiri točka će postati jedna od rutinskih radnji.

Osim što ćete naučiti da vozite, vrlo je bitno da znate da auto prilagodite sebi, da gledate okolinu, iščekujete i odreagujete na potencijalne opasnosti, kao i da svo vreme ostanete smireni.

Svaka ova veština je ključna za uspešno polaganje vozačkog ispita i zato svo vreme slušajte šta Vam govori instruktor.

POŠTOVANJE ZAKONA

Poslednje izmene zakona o bezbednosti sabraćaja donele su mnogo noviteta i promena što se tiče toka polaganja vozačkog ispita. U obavezi su da se istih pridržavaju podjednako i auto škola i kandidati.

Svaka stavka koju zakon sadrži je sačinjena tako da se vozačima, kao i ostalim učesnicima u saobraćaju, obezbedi lako i normalno kretanje.

Tokom polaganja ispita, kod kandidata se utvršuje stečeno znanje i proverava  da li je on sposoban da stekne vozačku dozvolu.

Trajanje i cena obuke su nešto više u odnosu na prethodne godine, a procedura obuhvata kretanje kroz grad i poligon.

Realizacija konačnog vozačkog testa se vrši nakon položenog teorijskog ispita, testa prve pomoći i lekarskog pregleda, kao i ispunjenog fonda časova vožnje.

TOK POLAGANJA VOZAČKOG ISPITA

Za vreme ispita, kandidata svo vreme prate ispitivač iz auto škole i ovlašćeno lice iz MUP-a. Oni ga prvo upoznaju sa putanjom kojom će se vozilo kretati, a ona takođe uključuje i veštine koje se izvode na poligonu, vizuelnu proveru vozila pre ulaska u njega i parkiranje.

Putanju bira sam kandidat i to slučajnim odabirom.

Tokom celokupne procedure, ispitivači vrše ocenjivanje tako što za svaku učinjenu grešku daju jedan ili više bodova.

Postoji određen broj bodova koji kandidat ne sme da prekorači ukoliko želi da uspešno prođe ispit.

KAKO LAKŠE PROĆI POLAGANJE?

Pre nego što odete na konačan test, pitajte Vašeg instruktora apsolutno sve što Vas zanima i tražite objašnjenje za sve što je nejasno. Kada krenete sa ispitivačima, morate biti potpuno spremni i snalažljivi u svakom trenutku.

Uzmite još par dodatnih časova vožnje ako smatrate da su Vam neophodni. Naspavajte se i odmorite pre odlaska na polaganje. Opustite se i mislite pozitivno. Zaboravite na paniku i stres. Ako je neophodno, još jednom prođite kroz teorijski deo.

Obavezno gledajte oko sebe i koristite retrovizore koje ćete pravilno podesiti nakon ulaska u vozilo. Tako ćete lakše predvideti potencijalno opasne situacije i sprečiti greške koje mogu biti kobne.

Poštujte saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine. Svako kretanje na poligonu uradite polako, bez žurbe.

STOP LINE ĆE SE MAKSIMALNO POSVETITI SVAKOM SVOM KANDIDATU

Auto škola Stop line je ponosna na visoku prolaznost na polaganju vožnje jer svojim radom i trudom želimo da svaki kandidat postane snalažljiv i spretan vozač. Uz nas ćete steći elementarno znanje vezano za vožnju i saobraćaj, naučiti bitne vozačke veštine i usvojiti korisne trikove.

Dajemo sve od sebe da svakog pojedinca adekvatno pripremimo za finalni test, ali i vožnju u budućnosti nakon sticanja vozačke dozvole.

Spremni smo da odgovorimo na svako pitanje, ali i da damo stručne savete i smernice da bi obuka prošla sa velikim uspehom.

Svakoga ko prvi put sedne za volan motivišemo i podstičemo da se usavršava i olakšavamo usvajanje svake nove informacije i primenu teorije u praksi.

Zadovoljni učenici predstavljaju naš najveći uspeh i biće nam drago ukoliko nam poklonite svoje poverenje i postanete još jedan u nizu obučenih i osposobljenih vozača.

JAVITE SE I POSTANITE ISKUSAN VOZAČ

Ako želite da postanete novi vozač koji je sa uspehom prošao obuku i stekao sva neophodna znanja i veštine, javite nam se, a mi ćemo Vam  vrlo rado pružiti potrebnu pomoć.

Steći ćete samopouzdanje, kao i spretno rukovanje vozilom, uz dobro poznavanje saobraćaja.

Rešićemo sve nejasnoće i otkloniti strah i stres da bi što pre došli do Vaše prve vozačke dozvole.