mama-sin-razgovoraju-u-kolima

Saveti za roditelje koji žele da upišu svoju decu u auto školu

Da li je Vaše dete napunilo dovoljno godina za upis u auto školu i ima želju da nauči da vozi? Bezbedna vožnja zahteva usvajanje kompleksnih veština i znanja vezana za ponašanje u saobraćaju.

Iz tog razloga potrebno je da pažljivo odaberete auto školu i pomognete Vašem detetu da proces učenja i polaganja ispita doživi kao prijatno iskustvo.

I auto škola Stop Line čini sve da pristupom olakša mladim kandidatima razumevanje saobaćajnih pravila i savladavanje upravljanja motornog vozila.

DA LI VAŠE DETE ISPUNJAVA USLOVE ZA UPIS?

Da bi kandidat mogao da krene sa pohađanjem teorijskih časova za B kategoriju potrebno je da ima minimum navršenih 16 godina, dok se sa navršenih 17 godina može polagati ispit vožnje.

Dakle, čim dete napuni 16 godine moguće je početi proces obuke. Od dokumenata važno je priložiti samo važeću ličnu kartu.

U vreme upisa dete nije još dobilo ličnu kartu? Dovoljno je da do preuzimanja gotovog dokumenta priložite potvrdu o izdavanju istog.

Kada se govori o drugim kategorijama, npr. za AM je dovoljno da kandidat ima navršenih 15 godina, dok se praktična obuka i test u tom slučaju realizuju nakon što dete napuni 16 godina.

RAZGOVARAJTE SA DETETOM O POHAĐANJU AUTO ŠKOLE

U slučaju da Vaše dete iskazuje želju za upisom u auto školu ili Vi želite da mu predložite da započne obuku vožnje, potrebno je da obavite razgovor i kroz njega utvrdite koliko je Vaše dete zrelo i odgovorno za ulogu vozača. To se može videti i recimo kroz životne navike i rezultate u školi.

Mladi početnici moraju biti svesni dugoročnih posledica koje mogu nastati neodgovornom, nepažljivom i nasilničkom vožnjom i avanturu koja ih čeka moraju shvatiti ozbiljno.

Recite detetu da je posvećenost zagarantovan put ka uspehu i da ćete Vi uvek biti tu da ga bodrite i pružite poneki koristan savet.

PAŽLJIVO ODABERITE AUTO ŠKOLU

Sigurno želite da upišete svoje dete u auto školu koja će mu pružiti sve što je potrebno da jednoga dana postane odgovoran i vešt vozač. Za početak se raspitajte okolo da bi saznali koja auto škola u Vašem gradu predstavlja najbolje mesto za edukaciju Vašeg deteta.

Saslušajte mišljenja i iskustva bivših polaznika i pregledajte recenzije i ocene na internetu. Auto škola mora posedovati licencu za rad, kao i tim stručnih i iskusnih predavača i instruktora vožnje koji će Vašem detetu svo vreme biti na raspolaganju i na najbolji način mu preneti sve što treba da usvoji za dobijanje vozačke dozvole.

Škola treba da bude opremljena savremenim sredstvima za rad i vozilima novije generacije. Fleksibilnost sa časovima je veliki plus, kao i dodatne pogodnosti poput više opcija za plaćanje, besplatnog lekarskog uverenja, mogućnosti zakazivanja kondicionih časova, online upisa itd.

ONLINE UPIS KAO UŠTEDA VREMENA

Vaše dete ne mora da izostaje iz škole ili da zajedno sa njim zanemarujete neke druge obaveze da bi došli u auto školu na upis. Naime, mnoge auto škole nude mogućnost da se upišete kod kuće i u svojoj fotelji na računaru il telefonu za minut ispunite online formular sa potrebnim podacima.

U najkraćem roku neko iz auto škole će Vas pozvati i zakazati Vašem detetu prvi čas teorije. Ovakav način upisa je veom jednostavan i brz i pomoću njega štedite dragoceno vreme.

NEKA BUDUĆEM VOZAČU INSPIRACIJA I MOTIVACIJA BUDU UPRAVO RODITELJI

Kada se Vaše dete upusti u proces usvajanja znanja i veština neophodnih za vožnju na četiri točka, budite svo vreme uz njega da ga ohrabrujete i da mu pomognete da za volanom izgradi samopouzdanje.

Ako i Vi vozite, vodite računa kako postupate u saobraćaju da bi detetu stvorili model poželjnog ponašanja. Ukoliko primetite da je obuka stres za dete, pružite mu reči podrške i dajte mu ideje kako da se opusti i svaki novi čas i polaganje doživi kao prijatno iskustvo.

AKO ODLUČITE DA VAŠE DETE UPIŠETE U AUTO ŠKOLU STOP LINE…

…nećete se pokajati. Nimalo. Radimo naporno na tome da svaki kandidat usvoji potrebna znanja i veštine i sa uspehom položi testove koji ga čekaju.

Visok stepen prolaznosti na ispitima i pozitivni utisci naših bivših polaznika, a sad već iskusnih vozača, dovoljno govori o tome koliko smo posvećeni poslu.

Uspešna saradnja sa svim polaznicima je ono ka čemu težimo. Obezbedili smo dodatna olakšanja u vidu plaćanja u više delova na više načina, kao i besplatno lekarsko uverenje.

U auto školu Stop Line se možete upisati i online putem formulara na našem sajtu, a povratne informacije Vam stižu vrlo brzo. Biće nam čast da podučavamo Vaše dete i truditi se da opravdamo Vaše poverenje.