kljucevi-od-automobila

Šta da očekujem na dan polaganja ispita za vožnju?

Da li ste odradili svih obaveznih, redovnih 40 časova vožnje koliko se zahteva prema važećem zakonu? Pred Vama je završni, praktični test gde ćete pokazati šta ste zapravo naučili i koliko ste spremni za samostalno kretanje u saobraćaju na četiri točka.

Normalno je da kandidati imaju tremu i da im je potrebna mentalna priprema pre izlaska na test. Dok se i sami spremate za ispit, vreme je da čitav proces olakšate sebi i shvatiti koliko ste spremni i kakav ishod je moguć.

PRE SVEGA MORATE SHVATITI DA VOZAČKI ISPIT NE SME DA BUDE STRESAN

Anksioznost i nervoza nisu neobični pred izlazak na konačni ispit vožnje. Pokušajte da ostanete smireni i pozitivni pored sve brige, jer pod stresom možete samo da padnete ili još gore – napravite saobraćajni udes.

Olakšanje će biti i ako kažete što manjem broju ljudi da izlazite na polaganje, a dodatan pritisak se neće stvarati ukoliko odmorni, siti i napiti odete na polaganje.

Posmatrajte sve kao dragocenu šansu da sebi olakšate život i da pokažete da ste u potpunosti pripremljeni za sve situacije u saobraćaju i izazove koji se mogu dogoditi na putu.

PRIPREMITE SE PRED POLAZAK

Kao što smo već napomenuli, važno je da budete odmorni radi koncentracije bez koje nema sigurne vožnje, a samim tim ni uspešno položenog vozačkog testa. Naspavajte se i obavezno treba nešto da pojedete i popijete. Organizujte se da sve druge obaveze obavite na vreme, a nepotrebno odložite za neki drugi put.

Sigurno Vam je važniji vozački test nego odlazak u kupovinu ili kod frizera. Potrudite se da krenete na vreme sa potrebnom dokumentacijom i prikladno obučeni i da stignete bar 15-20 minuta ranije na mesto gde će ispit početi.

KONCENTRACIJA JE VEOMA VAŽNA

Obratite pažnju šta ispitivač zahteva od Vas. Pažljivo slušajte njegove smernice i istovremeno vodite računa o saobraćaju. Kretanje na četiri točka, pogotovo kroz grad, će Vas i nakon ispita dovesti u situacije kojima se niste nadali i koje mogu biti rizične.

Održavajte dozvoljenu brzinu i gledajte takođe šta Vam govori saobraćajna signalizacija. Trudite se da pokažete sve što znate i da dokažete da ste odgovorni i ozbiljni za volanom.

I ako se desi da Vas iznervira ponašanje drugih učesnika u saobraćaju, nemojte to da pokazujete jer je bitno samo jedno – da uspešno prođete ispit.

POKAŽITE ŠTA ZNATE

Na ispitu će se pojaviti različiti izazovi i zadaci kroz koje ćete pokazali koliko ste potrebna znanja i veštine savladali kroz teorijske i praktične časove.

Demonstrirajte svoje umeće upravljanja motornim vozilom tako da ispitivač ne dođe u situaciju da Vam daje negativne bodove čije prikupljanje vodi ka padanju na ispitu.

Ne prilazite preblizu vozilu koje je ispred Vas već održavajte bezbednu distancu. Nemojte preticati preko pune linije, propustite pešake na pešačkom prelazu i naročito vodite računa kako se krećete u zoni škole.

Savestan i uvežban vozač zaslužuje vozačku dozvolu, dok neznanje, neodgovornost i nepažnja dovode samo do neuspeha.

A ŠTA AKO PADNEM ISPIT?

Ništa – pokušate ponovo. Nema drame. Nije kraj sveta. Pred Vama je druga šansa.

Nisu svi vozači položili iz prvog puta i zato narednog puta se potrudite da ne ponavljate greške. Razgovarajte sa ispitivačem nakon ispita i pitajte ga gde ste dobili negativne poene i na čemu treba da radite da bi svoje rezultate poboljšali.

Vežbajte još i po potrebi zakažite časove kondicione vožnje koji će biti dragoceni.

AUTO ŠKOLA STOP LINE PRUŽA MOGUĆNOST DA ŠTO LAKŠE DOĐETE DO VOZAČKE DOZVOLE

Stop Line je auto škola koja je poznata po visokom procentu prolaznosti na ispitima. Dugogodišnji rad i iskustvo sa velikim brojem kandidata pomogli su nam da stvorimo idealne uslove za rad i obuku budućih vozača.

Svakom kandidatu se pristupa sa puno pažnje i naši instruktori se trude da obuke prilagode Vašem toku učenja i brzini kojom usvajate nova znanja i veštine.

Dobićete sve korisne savete, naučiti neke trikove i na sva pitanja imamo odgovore. Sve što zahtevamo od Vas jeste ozbiljna saradnja, trud i rad i uspeh sigurno neće izostati.

UZMITE DODATNE ČASOVE PO POTREBI

Ako i posle svih odrađenih časova i dalje smatrate da niste dovoljno spremni i želite da neke veštine poboljšate zakažite kod instruktora časove kondicione vožnje.

I auto škola Stop Line nudi ovu opciju koja je korisna i iskusnijim vozačima čije zanimanje ili uslovi za vožnju zahtevaju dodatno znanje i umeće upravljanja motornim vozilom.

Ubrzo ćete voziti samostalno, ekonomično i bezbedno u svakom trenutku i, ukoliko niste, uspešno proći vozački ispit.

Rado ćemo Vam izaći u susret i pomoći koliko god je to moguće.